Wij kunnen onze mondkapjes ook bedrukken met uw bedrijfslogo of een tekst.

Home » Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je een antwoord op veel voorkomende vragen over de katoenen mondkapjes die wij aanbieden. Mocht je vraag hier niet tussen staan, neem dan contact met ons op. Wij proberen je vraag snel te beantwoorden.


Hoe gebruik ik het mondkapje?

Was je handen voordat je het kapje opzet, doe dat bij voorkeur thuis.

Zorg dat het kapje mond en neus goed bedekt. Voor brildragers hebben wij hele handige neusbeugels in onze webshop. Pak het mondkapje alleen vast aan het elastiek.

Hoe lang kan ik een katoenen mondkapje gebruiken?

Gebruik dagelijks een nieuw kapje. Was het dagelijks. Bij intensief gebruik adviseren wij om het mondkapje niet langer dan 3 uur achter elkaar te dragen.

Als u met het Openbaar Vervoer reist, heeft u twee mondkapjes nodig. Eén mondkapje voor de heenreis en één mondkapje voor de terugreis.
Het is raadzaam om meerdere katoenen mondkapjes aan te schaffen.

Hoe houd ik een mondkapje schoon?

Onze mondkapjes zijn in ieder geval te wassen (tenminste 30 minuten) op 60°C. Als de mondkapjes bij 60°C of hoger worden gewassen zijn deze voldoende ontsmet. Je kunt het mondkapje ook in water koken met wat waspoeder. Als je het in de wasmachine wilt wassen, gebruik dan een wasnetje of -zakje. Strijk het mondkapje op een hoge temperatuur.
Berg na het wassen en strijken het mondkapje direct op in een hersluitbaar zakje.

Hoe bewaar ik mijn katoenen mondkapje?

Was vooraf goed je handen. Berg na het wassen het mondkapje steriel op. Om het mondkapje op te bergen kun je gebruik maken van hersluitbare zakjes, een ‘ziplockzakje’. Deze zakjes kun je mee bestellen met je aankoop in onze webshop.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Indien je betaling voor 16.00 uur door ons ontvangen is, wordt je bestelling dezelfde werkdag nog verstuurd. De levertijd is in principe 1 dag. Het kan voorkomen dat er bij de postdistributie (PostNL) buiten onze macht vertraging ontstaat. Bestellingen tot 20 mondkapjes worden verpakt als brievenbuspakket en passen door de brievenbus. Je hoeft niet thuis te blijven voor ontvangst.

Besteld op werkdagen voor 16:00 is de volgende dag in huis. 

Besteld in het weekeinde is dinsdag in huis.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten houden wij zo laag mogelijk. Er zijn geen verzendkosten bij een bestelling vanaf € 7,95. 

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Helaas niet, vanwege de hygiene kunnen wij jouw bestelling niet retour nemen.

Waarom doneren jullie aan de Voedselbank?

Wij vinden het belangrijk om maatschappelijke doelen te steunen en kiezen voor dit mooie doel. Zo helpen wij in deze moeilijke periode ook mensen die van de Voedselbank afhankelijk zijn.